Notícies 12. 17/10/2019

Segona nit consecutiva d’aldarulls i càrregues policials al centre de Tarragona. La jornada va acabar amb cinc detinguts i cinc ferits, un d'ells el més greu de les dues nits per un atropellament d'un vehicle policial. És la imatge d’una jornada en què també hi va haver altres mobilitzacions de caràcter pacífic.

Els incidents i en concret l’atropellament han despertat el malestar de l’alcalde de Tarragona. Pau Ricomà que ha demanat que s’investiguin els fets, però també ha condemnat novament la violència i ha fet una crida a la responsabilitat.

Tot això passa a les portes de la vaga general d’aquest divendres i amb les protestes que no s’aturen. Els estudiants demanen a la URV que tanqui el rectorat, mentre que la Generalitat i els ajuntaments ja han decretat serveis mínims per a demà amb la incertesa del seguiment que pugui tenir l’aturada.

El Pla Parcial de la Budellera no es derogarà. La setmana passada la Comissió d’Urbanisme de la ciutat apuntava el contrari, però aquest matí el ple de Tarragona ho ha desestimat. L’equip de govern ha avisat que els informes diuen que el pla no pot seguir endavant.

L’Amfiteatre romà de Tarragona obrirà parcialment les portes als visitants a partir d’aquest dissabte. Ho farà així després de tres setmanes del seu tancament per l’informe del seu estat de conservació. Tot i això, l'accés a la graderia i l'arena romandrà tancat per seguretat.

 

 

 

Programes més recents a TAC12