Notícies 12. Edició vespre. 14/10/2019

Milers de persones ocupen els carrers de pobles i ciutats de la demarcació des de primera hora del matí com a resposta a la sentència del judici del procés. El Suprem ha dictat penes d’entre 13 i 9 anys de presó per als nou líders independentistes empresonats. Les protestes a la sentència es reprodueixen aquest vespre davant dels ajuntaments de les capitals de comarca del país, a la demarcació, Jordi Murtró, la més destacada comença aquesta hora a Tarragona.

Les protestes per la sentència han provocat problemes de circulació al llarg de tota la jornada, sobretot, a la ciutat de Tarragona. Centenars de persones han provocat talls en punts com l’A-7, la N-240 i en diversos accessos de la ciutat. Al matí, les mobilitzacions han intentat irrompre a l’estació de ferrocarrils de Tarragona.

La sentència ha generat múltiples reaccions institucionals. Plens extraordinaris avui a Valls i demà a Altafulla. També declaració institucional de l’Ajuntament entre d’altres reaccions de les administracions i institucions locals. Molts ajuntaments de la demarcació han aturat la seva activitat.    

I la sentència arriba en ple període electoral per les eleccions generals del 10 de novembre. El PSC ja ha presentat la seva llista a Tarragona. Espera ampliar el seu suport i es presenta com la millor formació per governar amb Pedro Sánchez al capdavant.

Clickània 2019 ja ha arrencat aquest cap de setmana amb molt bona acollida per part del públic. La fira de clicks de Montblanc arriba a la seva dotzena edició amb el seguici popular del municipi com a protagonista.

 

 

Programes més recents a TAC12