Revertir el canvi climàtic des de les aules de l'institut

L'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona és un dels cinc centres que han participat en la prova pilot del projecte EMPOCLIM, que busca involucrar i empoderar les generacions més joves en l'acció climàtica. Per fer-ho, en cada un d'aquests cinc instituts, s'han creat les anomenades "assemblees pel clima". Cada assemblea es distribueix en cinc crups diferents.

Cada un d'ells s'encarrega d'estudiar un tema concret, com és el turisme, l'aire, l'aigua i l'energia.En grup, reflexionen sobre una d'aquestes qüestions i redacten una desena d'accions recollides en un decàleg que exposen davant els seus companys i companyes.  Tot seguit són ells, la resta de l'aula, qui voten les tres accions que creuen més interessants o útils.

En aquesta primera edició del projecte hi han participat uns 600 estudiants de la demarcació de tercer i quart d'ESO, així com segon de batxillerat. Les seves propostes es recolliran en un document que els impulsors d'EMPOCLIM lliuraran a les principals administracions públiques, tant locals com supralocals, amb recomanacions polítiques i un pla d'acció. El projecte ha estat cofinançat per la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. 

Programes més recents a TAC12