Montblanc apura l'últim recurs per no pagar el deute amb Verallia

La Comissió d'Assessorament Jurídic de la Generalitat tindrà l'última paraula sobre la validesa dels convenis signats entre anteriors ajuntaments de Montblanc i l'empresa Verallia, que van derivar en una sentència contra el consistori que l'obliga a pagar més de 700.000 euros. Així ho va aprovar un plenari en el qual la recuperació del Portal de Sant Francesc va tornar a enfrontar govern i oposició.


L'Ajuntament de Montblanc defensarà fins a les darreres conseqüències no haver de pagar el deute de més de 700.000 euros a l'empresa Verallia en concepte d'impostos de l'IBI i l'IAE, arran d'un compromís pres en anteriors legislatures al que l'obliga una sentència judicial.

Uns pagaments sorgits de diferents convenis signats per governs anteriors, que segons l'actual no van complir els requisits necessaris com el seu pas pel filtre del plenari i del secretari. És per això que demanen a la Comissió d'Assessorament Jurídic de la Generalitat que declari nul el conveni per a deixar sense efecte la sentència condemnatòria i Verallia que desisteixi de les seves reclamacions.

El ple també va aprovar la despesa plurianual per a l'execució del projecte de la recuperació del Portal de Sant Francesc, que arribarà als 750.000 euros de pressupost en dos anys, el 70 per cent dels quals seran cobert per la subvenció rebuda de l'1,5 per cent cultural del Ministeri de Foment. Un punt que va provocar la principal fricció entre govern i el principal grup de l'oposició, ja que aquesta considera la despesa com a no prioritària en aquest moment.

Un plenari que també va aprovar una modificació de crèdit de 700.000 euros per a cobrir diverses despeses no previstes, i també incloure al pressupost subvencions que l'Ajuntament ha rebut i que no estaven previstes a principis d'any.