Els alcaldes de Montblanc i Valls visiten les obres de l'A27 a poques setmanes de la perforació

 

Visita de l'alcalde de Montblanc i l'alcaldessa de Valls, aquest dimecres a les obres del túnel del Coll de Lilla. Josep Andreu ja va avançar a principis de setembre que la perforació començaria el mes d'octubre. Ahir ho van poder corroborar sobre el terreny amb Dolors Farré. Els dos alcaldes asseguren que vetllaran per les orbes i perquè les molèsties als veïns siguin les mínimes.

Foment manté els terminis anunciats a principis de setembre per l'alcalde de Montblanc i la subdelegació del Govern espanyol confirma que les obres de perforació del túnel del Coll de Lilla per l'autovia A27 a la zona de Fontscaldes començaran el mes d'octubre. I la notícia la celebren a la Conca de Barberà i també a l'Alt Camp. Aquest dimecres els alcaldes de les dues capitals van ser sobre el terreny per comprovar que tot anava a bon ritme.

Les obres tant del terraplè previ a la futura boca del túnel a Lilla, com les del viaducte de Fontscaldes no s'han aturat en tot l'estiu. Pel que fa a la boca del túnel al terme de Valls, la pantalla de formigó que subjectarà l'entrada i la sortida a l'Alt Camp, ja està pràcticament enllestida. Va començar a construir-se a finals de febrer, quan el Govern espanyol va voler escenificar la represa definitiva de les obres.

Va ser llavors quan va anunciar-se que la perforació del túnel es faria sense tuneladora. Els diferents trams geològics requeriran una solució adaptada a cada situació.