Montblanc anuncia una biografia del seu heroi de 1714 i recol·loca les plaques independentistes

 

Montblanc ha volgut retre el seu particular homenatge a l'heroi montblanquí de 1714, Francesc de Castellví i Obando anunciant que impulsarà la redacció d'una biografia de qui va un dels militars austriacistes més implicats en la defensa de Barcelona durant la Guerra de Successió.

L'alcalde ha fet també una crida a la unitat de l'independentisme. Amb els actes de la Diada, Montblanc tanca la seva Festa Major, durant la qual s'han recol·locat dues plaques arrencades en els últims mesos per grups unionistes, la de la plaça de l'1 d'octubre i la que recordava la Marxa per la Llibertat del 1976 i la de la Independència de 2012, a les escales de Santa Maria.

Aquest any, l'acte institucional de l'Onze de setembre s'ha hagut de celebrar a l'interior de la sala de les Corts Catalanes, a causa del mal temps, on s'han fet els discursos polítics i el cant dels segadors. Després, les entitats i institucions de la vila ducal han fet el seu particular homenatge al monument dedicat a Francesc de Castellví.