Montblanc surt al carrer per celebrar la seva Festa Major

Dies centrals de la Festa Major de Montblanc, dedicada a la Mare de Déu de la Serra. Durarà fins al dimecres, Durant tot el cap de setmana, però, la capital de la Conca ha lluït amb força tota la seva esplendor festiva.

Montblanc ha viscut aquest cap de setmana un inici festiu que, com és habitual, ha estat marcat pels homenatges. Abans del tret d’inici oficial de la festa,  el ple d'honors i distincions, va reconèixer les entitats que estant d’aniversari. En aquesta ocasió, es van entregar quatre medalles. Menció especial pel Club Bàsquet Montblanc pels seus 50 anys d'història i tres medalles de plata als Torraires de Montblanc, als Amics dels Gegants i al Club Atlètic Montblanc pels seus 25 anys d'història.

Ja dissabte, l’inici festiu també va tenir regust de reconeixement. L’entitat de Protecció Civil de Montblanc va ser l’encarregada d’encetar les festes amb el pregó inaugural a la sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc.
 La vesant més institucional de la festa va donar pas a la festa al carrer, amb el nunci de les timbales acompanyat de gegants i nanos pregonant l’arribada de la festa pels carrers de la Vila Ducal, abans que ja, al vespre, l’Àliga s’afegís a ball de bastons, Nanos i Gegants en la ballada del seguici festiu a la sortida de la Salve Solemne.

La prèvia d’un diumenge que viuria l’acte central de la festa amb l’ofici a la Mare de Déu de la Serra amb la participació de tot el seguici festius d’una capital de la Conca que una vegada més ha tingut convidats a la seva festa. Per vuitè any consecutiu els Amics dels Gegants conviden una colla històrica a la Vila Ducal per ballar al costat dels gegants veguers.

Enguany els gegants centenaris de Capellades van acompanyar els veguers en una trobada, que va acabar amb els balls cerimonials a l’interior de l’antiga església de Sant Francesc.