Montblanc estrena la mostra de cerveses artesanes vinculant-la amb el safrà


Una cervesa elaborada amb safrà ha estat el reclam que Montblanc ha utilitzat per estrenar la seva primera mostra de cerveses artesanes en el marc de les propostes gastronòmiques de #Safrània365. Durant el vespre de divendres i dissabte, cinc elaboradors de cervesa de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i l’Urgell van omplir la plaça del celler modernista, a més a més de dos tallers al voltant de la gastronomia pensats per als més petits.

La primera edició de la mostra va sorprendre els assistents amb l’aroma i el gust del safrà de la cervesa creada especialment per aquesta ocasió. La mostra montblanquina volia posar en valor els productors de cervesa artesana de la comarca, però amb el segell de #Safrania365, l’experiència gastronòmica també va portar a desenes de persones a descobrir l’origen del safrà que es cultiva a la Conca.

Un any més, les instal·lacions d’Aromis van obrir les seves portes per donar a conèixer la plantada de safrà i explicar els processos que segueix aquest cultiu fins al moment final d’esbrinar les flors.
Amb aquesta activitat els productors locals volen donar un valor afegit al seu producte i reivindicar-lo com un ingredient bàsic a la cuina catalana.