Comencen les voladures per la futura arribada de l'A-27 a Montblanc

 

Les obres de l'Autovia A-27 arriben ja més enllà del Coll de Lilla. A Fontscaldes acaba actualment el tram en funcionament de la carretera que ha de connectar el Port de Tarragona amb l'interior de la península ibèrica, però també l'Alt Camp i al Conca de Barberà, superant el viaducte que s'està construïnt previ a la futura boca del túnel del coll de Lilla que travessarà 1.500 metres amb dos tubs subterranis, un per cada carril, fins arribar a l'altra banda del Coll de Lilla, justament on hi ha el nucli de Lilla i on fins ara només s'havien moviments de terres previs. Ara allà les obres ja estan a ple rendiment i avui han començat les voladures.

Voladures controlades

L'empresa que realitza les obres de l'A.27 ha començat aquest dimecres a fer les voladures, que han de servir per superar l'orografia del terreny. La primera s'ha fet a uns trenta metres de les primeres cases del municipi. En aquest terreny, on ja fa setmanes que hi estan treballant, és on s'hi habilitarà un terraplè per a sobre construir-hi l'autovia.

La primera explosió s'ha fet aquest matí al voltant de les 11. S'espera que se'n facin diverses per trencar la roca per on ha de passar l'autovia. Després son les màquines les que treballen per anar retirant pedres.

Al municipi s'hi podien veure cartells anunciant les voladures, que han creat expectació entre els veïns. Asseguren que pràcticament no s'ha sentit i expliquen que veuen amb preocupació unes obres que s'allargaran diversos anys.

Aquestes voladures estan fent lluny de la boca del túnel, que s'espera que es comenci a perforar l'any vinent. L'Ajuntament de Montblanc ha anunciat que, veient que ara sembla que les obres avancen, aquest estiu no faran una manifestació com si van fer els dos darrers anys. Asseguren, però,que juntament amb el consistori vallenc estaran atents a l'evolució de les obres.

Viaducte molt avançat a Valls

Pel que fa a la futura boca del túnel a la zona de Fontscaldes, ja s'hi ha construït una pantalla de pilotatge de formigó que ha d'aguantar la muntanya quan es comenci a perforar. Això serà en qüestió de setmanes. Pel que fa al viaducte situat a tocar de la Nacional 240, ja supera una alçada de 20 metres i cobreix la distància de 180 metres. Està acabat i ja s'hi col·loquen les baranes per poder habilitar-hi la calçada. El proper repte serà connectar tots aquests trams en construcció des de l'actual traçat a Valls fins l'entrada del túnel.