Unitat sorpresa al Consell Comarcal de la Conca durant el nomenament del nou president

 
 
 
El Consell Comarcal de la Conca de Barberà tornarà a tenir govern d'unitat aquest mandat. A l'acord inicial d'ERC i la FIC s'hi han sumat Junts per Catalunya i el PSC, repetint la fórmula dels últims 4 anys. Aquesta va ser una de les sorpreses del ple de constitució de l'ens comarcal, celebrat aquest dilluns, i que va escollir l'ex-alcalde de Santa Coloma Magí Trullols, de la FIC, com a president. Va rebre 18 vots a favor dels 19 emesos, mentre que es va comptar un vot en blanc. Ho serà els dos primers anys del mandat. Després serà ERC, que és ara el grup majoritari al consell amb nou membres, qui assumirà la presidència. 
 
Junts per Catalunya, en la seva intervenció, va criticar el primer acord dels dos partits, que en un inici no comptava amb la resta de formacions.
 
Per la seva banda, Trullols, ja investit president, va marcar algunes de les línies de treball d'aquest mandat, que passen per millorar les infraestructures i les telecomunicacions, així com els serveis a les persones, la gestió de residus i el despoblament. També espera que es pugui solucionar la problemàtica de l'aigua. 
 
Entre el públic, polítics i familiars, i també els dos darrers presidents del consell, Francesc Benet i Josep Pijoan, que no es van voler perdre el plenari. 
 
Per acabar, fotografia de família amb tots els consellers i conselleres que pilotaran la institució els propers quatre anys.