Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

La Parròquia de Montblanc implanta un sistema electrònic per fer donatius amb contactless

El manteniment i restauració de l'orgue de l'església de Santa Maria de Montblanc tenen des de fa uns mesos una nova via de finançament. Una nova font d'ingressos que arriba a través de la tecnologia contactless, a través de la qual es poden fer donatius per via telemàtica dins de la mateixa església

L'església de Santa Maria de Montblanc recull des de fa uns mesos part dels seus donatius a través de la tecnologia contactless. D'aquesta manera, la parròquia facilita que els visitants puguin fer donatius sense la necessitat de portar diners en efectiu.

Es poden fer donatius de 2, 5, 10 i 15 euros i els diners recaptats es destinaran a la restauració i manteniment de l'orgue de l'església.

L'orgue barroc, únic a Catalunya, és una de les joies de Santa Maria. Tot i que la seva situació no és greu, necessita un manteniment important, i els diners recaptats amb aquest nou sistema es destinaran a aquesta finalitat.

La darrera restauració de l'orgue es va fer als anys setanta, i després de la gran obra realitzada a Santa Maria l'any 2006, alguns tubs van quedar malmesos. Tot i que la parròquia no s'ha fixat un termini, pensen que una bona data per estrenar la restauració seria per les Festes de la Serra del 2026, si bé encara no ho han plantejat.

La parròquia espera que les institucions també contribueixin a la restauració de l'orgue.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ