Els diorames de Lego i la robòtica atreuen 4.000 persones a Montblanc


Milers de peces de Lego han omplert aquest cap de setmana el recinte de Sant Francesc i l’església de Santa Magdalena de Montblanc amb Brickània. Un festival que va néixer per desestacionalitzar l’activitat turística de la vila medieval i que ja ha arribat a la seva cinquena edició.

Les construccions fetes amb aquestes populars peces de plàstic de colors han atret a Montblanc prop de 4.000 persones en dos dies. El perfil del visitant ha estat, una vegada més, familiar i de proximitat i és que el Lego és una joguina que no caduca i encara sedueix a moltes generacions.

Construir tot allò que puguis imaginar. Aquest és el cas de l’Álvaro, un jove navarrès que ha participat al festival. Vol ser maquinista de tren i des de ben petit que juga i crea amb Lego. En els darrers 5 anys ha estat confeccionant un muntatge amb milers de peces i amb un recorregut 100% robotitzat. El seu treball ha estat la gran sensació d’aquesta edició de Brickània i ha captivat a petits i grans.

La robòtica es consolida com una de les grans potes de Brikània i en aquesta cinquena edició el festival ha apostat per a nous tallers didàctics amb l’objectiu d’introduir els pares i mares en la programació de motors, un camp que els nens i nenes ja treballen a l’escola. Al mateix temps, també són una opció per descansar mentre els petits es diverteixen.

Amb tot plegat, les peces de Lego també construeixen la marca turística Montblanc Medieval, es tracta d’un esdeveniment per desestacionalitzar l’activitat i que clarament opta pel públic familiar.

Superherois, pirates, escenes de la saga Star Wars, un parc d’atraccions, un campionat d’automobilisme o una ciutat són alguns dels diorames que van omplir l’església de Sant Francesc. Aquesta vegada Brikània també ha estès la seva activitat pels carrers del nucli històric amb una gimcana per buscar les peces amagades als aparadors dels establiments i també ha potenciat l’espai de Santa Magdalena amb el concurs de diorames i diverses activitats paral·leles.