L'estrena de Judit Neddermann amb l'Orquestra TLP omple l'església de Sant Francesc


L’Orquestra i el Cor Treu-li la Pols al Teu Instrument de l’Espluga ha compartit escenari aquest dissabte amb Judit Neddermann en el marc de les festes de Sant Maties de Montblanc. Es tracta del primer concert conjunt dels dos que oferirà la cantautora catalana amb els músics de la Conca de Barberà. 

Ho defineixen com un trencaclosques. Primer Diego Calderon, director de l’orquestra, va arranjar el repertori de Neddermann; després les dues formacions musicals es van fer seves les peces i es va buscar un lloc per als joves migrants sense referents familiars acollits a l’Espluga. Tot plegat assajant-ho per separat i, en una ocasió, juntament amb la cantautora catalana. Una suma de peces que havien d’encaixar a Montblanc, com a proposta musical de les festes de Sant Maties.

L’església de Sant Francesc es va quedar petita per veure-ho, amb prop de 600 assistents. Per als músics de la Conca de Barberà era tot un repte, molts d’ells no s’hi dediquen i viuen el projecte com l’oportunitat per recuperar el contacte amb el seu instrument. La cita  mereixia, per tant, una major exigència per estar a l’altura d’una artista de renom.

Per a Judit Neddermann l’experiència també va ser especial. Considera que era conscient de l’escenari on pujava, amb un acompanyament musical diferent del que sovint s’envolta, però 100% entregat per la gran ocasió.

I l’embolcall de tot plegat va ser la dimensió social. I és que totes les peces del trencaclosques van trobar el seu espai. La vintena de joves migrants va entrar en escena per acompanyar les peces amb percussió corporal en el moment àlgid del concert també amb l’actuació del cor TLP.

L’església de Sant Francesc va ser testimoni d’una nova forma de sentir la música de Judit Neddermann i, alhora, de l’examen de l’orquestra espluguina per superar els 10 anys de vida.