Comença l'enderroc de Cal Contijoch per recuperar el portal d'entrada al carrer Major

L'enderroc ha començat tot just acabada la Setmana Medieval, per evitar problemes durant la celebració de la festa. Serà el primer pas per alliberar el tram de la muralla de Sant Francesc i reconstruir-ne el portal d'entrada al carrer Major.

Aquesta ha estat una de les polèmiques destacades d'aquesta legislatura. El consistori va haver de demanar la descatalogació de l'edifici com a bé cultural d'interès local un cop comprat per poder-lo tirar a terra. Tot i l'oposició i els recursos de la CUP, la comissió de patrimoni va decidir desprotegir l'immoble, i el passat mes de març la comissió de territori en va autoritzar l'enderroc.

Les tasques per tirar a terra la casa han començat per la part del darrere. Ja fa mesos que el seu interior està totalment buit, i ara queda enderrocar només tota l'estructura de l'edifici, que es farà durant les properes setmanes.

El següent pas serà enderrocar l'edifici del costat, el Kursaal, que també és propietat de l'Ajuntament. D'aquesta manera, la muralla estarà totalment alliberada des del portal de Sant Jordi fins al futur portal de Sant Francesc.