Quim Torra rep l'espasa d'honor en la cloenda de la 32a Setmana Medieval

Montblanc ha posat punt final a la 32a Setmana Medieval amb la recreació de les Corts Catalanes de 1414 a l’església de Santa Maria. Un acte novament emotiu pel que significa acomiadar les dues setmanes més intenses de l’any a la vila ducal, però també per la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que va rebre l’espasa d’honor de l’Associació Medieval.

Amb l’actual context polític i social, la cloenda va tornar a ser un clam per la llibertat dels presos polítics. Instants abans, el president de la Generalitat va ser rebut a l’Ajuntament de Montblanc per les autoritats locals.

Ho deia Quim Torra, des d’aquest dissabte Sant Jordi torna a ser patró de Montblanc juntament amb Sant Maties i la Mare de Déu de la Serra. Es va aprovar en el tradicional Ple Medieval en què també es va acordar convertir les Festes de la Serra en decennals, enlloc de cada 25 anys. En aquesta sessió plenària no hi van assistir els dos regidors de la CUP, ja que critiquen que l’alcalde havia promès sotmetre a votació popular les dues qüestions.

D’altra banda, l’entorn del pont vell va viure la principal novetat de la Setmana Medieval d’enguany, l’espectacle “Justa i Honor” que pren el relleu del torneig medieval. No hi van faltar els enfrontaments entre cavallers, aquesta vegada amb la participació del poble.  L’assetjament a una dona pertanyent a la noblesa per part d’un dels cavallers va ser el  relat de la representació. Traïció i, finalment, venjança per part de la noble que mata el cavaller que va treure la vida al seu marit.  

El darrer cap de setmana també ha tingut altres propostes destacades com el sopar medieval que altra vegada va exhaurir existències per viure de primera mà un àpat propi de l’edat mitjana. Després de dos caps de setmana, Montblanc posa fi al viatge al seu passat medieval.