Més de 400 escolars de la Conca de Barberà estrenen la Cantata de la Princesa i Sant Jordi

Els nens i nenes de les escoles de primària de la Conca de Barberà han posat veu avui, per primer cop, a la cantata de la llegenda de la princesa i Sant Jordi, creada pel montblanquí i company de TAC12, Jordi Cartañá. Aquest matí l'han interpretat, acompanyats de Maria Jacobs, i aquest cap de setmana Tac12 l'emetrà íntegra, demà i diumenge a les 13 hores i demà també a les 20 hores.

La Llegenda de Sant Jordi ha sonat avui a Montblanc més fort que mai. 400 nens i nenes de cicle mitjà de les escoles de la Conca de Barberà han interpretat la cantata de la llegenda de la Princesa i Sant Jordi, escrita pel montblanquí Jordi Cartañá. En el marc de la trobada musical que se celebra cada dos anys, els nens i nenes han interpretat enguany una versió diferent de la llegenda de Sant Jordi, amb una princesa empoderada i reivindicant el seu paper com a dona i un drac bo que no volia matar a ningú.

El projecte va néixer fa un any amb una cançó que sona al final de la Llegenda. A partir d'aquí es van crear la resta de cançons fins convertir-se en la cantata que avui han interpretat els alumnes de la comarca.

El que avui s'ha vist al pavelló del Casal Montblanquí és el resultat de moltes hores de feina dels i les mestres de música, que han treballat amb els nens i nenes cada una de les cançons, així com els textos que han interpretat.

La trobada musical l'organitzen els mestres de música amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Conca, i enguany també amb el suport de la Setmana Medieval. La cantat, íntegra, es podrà veure a TAC12 i també recuperar al web, a tac12.tv.