Novetats d'autors locals a la fira de Sant Jordi de Montblanc

Sant Jordi sempre és especial a Montblanc, on aquesta tarda començarà la Setmana Medieval amb la tradicional entrega de la rosa que fa Sant Jordi a la princesa. Mentrestant, els autors locals es fan el seu lloc entre els llibres més buscats.

Els llibres i les roses han ocupat, aquest dimarts, el centre de Montblanc. Entre les novetats literàries, algunes d'autors locals, com aquest conte, 'La Mariona i la capseta màgica', escrit per dos montblanquins. La Laia i el Jordi expliquen la història de la seva filla, la Mariona, que va néixer de manera prematura.

També és novetat aquest llibre, 'Havaneres a peu de muralla', que recull els guions del programa de Ràdio Montblanc sobre aquest gènere, creat pel grup montblanquí Habana Vieja.

Entre els lectors, també els més petits de la casa, que aprofiten que avui a Montblanc no hi ha escola per viure la diada de Sant Jordi al carrer. Els més petits es barregen amb els més grans, que escullen el seu llibre i la seva rosa per la diada. Enguany amb la parada sota els porxos de la plaça Major, per si finalment la pluja fa acte de presència.

A la plaça Major ja s'hi respira Setmana Medieval. Avui l'entrega de la rosa, i demà la visita de Sant Jordi i la Princesa a les escoles de Montblanc. El tret de sortida oficial: divendres amb el pregó de Màrius Serra.