Montblanc ampliarà de nou el parc fluvial a la zona del Pont Vell

 

El projecte de Parc Fluvial de Montblanc al voltant del Pont Vell del municipi continua ampliant-se. Així serà després que el ple del consistori montblanquí aprovés aquest dimecres una modificació del POUM que afecta la parcel·la coneguda com l'Hort del Muret, de més de 13.000 metres quadrats, que passarà a ser un dels punts principals d'aquest nou espai verd del municipi.

La modificació arriba després que l'Ajuntament hagi adquirit la finca per un import de 23.000 euros per tal que aquesta esdevingui un dels grans referents d'un pla global per a revitalitzar la llera del riu Francolí al seu pas pel municipi.

Una aprovació que es va dur a terme amb els vots favorables del govern i del regidor no-adscrit Cesc Viñas i amb el vot contrari de la resta de l'oposició, que va criticar al govern el que entenen com a manca de planificació al voltant del projecte.

Un plenari que també va aprovar la despesa plurianual per a l'adquisició de l'edifici de cal Macip, que finalment no serà efectiva fins a inicis de l'any 2020, quan es faci el darrer dels pagaments. Serà en aquell moment quan es farà també efectiva la seva cessió al Consell Comarcal, que convertirà l'espai en un Centre d'Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca de Barberà. Un projecte que inclourà finalment algunes reformes la botiga de Cal Saboner després de l'èxit de les portes obertes que s'hi duen a terme aquests dies.