El nou centre d'interpretació de la Conca parlarà de Sant Jordi, els cellers, l'entorn natural i medieval

 

El projecte de conversió de Cal Masip en Centre d'Interpretació del Patrimoni de la Conca de Barberà, finançat pel Fons Feder, ja té més detalls, entre els quals els continguts museogràfics: Sant Jordi, els cellers modernistes, la Ruta del Cister i l'entorn natural. L'immoble, però, també disposarà d'espai per alguns serveis comarcals.

L'equipament tindrà cinc espais dedicats a la comarca. És el projecte que vol impulsar el Consell Comarcal amb l'ajut Feder de més d'1 milió d'euros que ha aconseguit.

El museu s'instal·larà a la planta baixa d'un edifici que tindrà 1.138 metres quadrats, i que s'ubicarà on hi ha l'actual edifici de Cal Masip, adquirit per l'Ajuntament de Montblanc i cedit al consell.

El museu explicarà la llegenda de Sant Jordi i el Montblanc medieval, les catedrals del vi i el trepat, així com la Ruta del Cister i els espais naturals de la comarca. Amb el nou edifici, el Consell vol també reorganitzar els seus serveis, situats a l'edifici annex del Palau Alenyà. Per exemple, l'objectiu és traslladar els serveis socials al nou edifici, i l'Oficina de Consum a l'antiga saboneria.

La saboneria es podrà visitar aquest cap de setmana en una jornada de portes obertes. La botiga, tancada als anys setanta, està igual que quan va abaixar la persiana. Es podrà visitar dissabte al migdia i diumenge en horari de matí i tarda.