La Vila del Llibre apropa a Montblanc els escriptors i novetats literàries

Caixes plenes de llibres als carrers, parades amb les novetats literàries i presentacions simultànies per convertir la vila medieval de Montblanc en vila del llibre. La capital de la Conca de Barberà s’ha avançat a la diada de Sant Jordi portant primeres espases de la literatura catalana. Joan Margarit, Jordi Cabré, Rafel Nadal, Elisenda Roca, Coia Valls i Bea Talegón han estat els principals reclams de la tercera edició de la vila del llibre a Montblanc, una oportunitat única per tenir escriptors de renom a la població.

El festival va arrancar divendres amb l’espectacle In Memoriam al voltant de la poesia de Gabriel Ferrater al centre cultural Sant Jordi. L’acte va recuperar l’obra després de 25 anys de la seva estrena a Barberà de la Conca amb els seus creadors, Xavier Miró i André Noarde. També divendres es va presentar el mapa “Passejant per Montblanc”, editat per l’Ajuntament i l’Editorial Piolet, que recull indrets de la vila i el seu entorn natural, com masos, barraques o arbres monumentals.

La programació del festival també va trobar l’enllaç amb el territori amb la presentació del llibre “El pintor que cremava els seus quadres” un assaig biogràfic del montblanquí Maties Palau Ferré escrit pel net de la germana de l’artista.

Durant el cap de setmana es van presentar més d’una desena de novetats editorials. La combinació de taules rodones, exposicions, recitals poètics i contacontes consoliden Montblanc com una de les Viles del Llibre de Catalunya.