L'Hotel Ducal de Montblanc ja és història

Durant més de 50 anys, la silueta de l'hotel Ducal va ser una de les imatges més tradicionals de l'entrada de Montblanc. Durant aquests dies s'enllesteixen les tasques d'enderroc d'un establiment emblemàtic per als montblanquins, el solar del qual passarà a ocupar un edifici d'habitatges, un restaurant i un supermercat. Parlem amb la primera propietària d'un hotel que va esdevenir un centre de referència en el Montblanc de la segona meitat del segle XX.

L'Hotel Ducal de Montblanc ja és història. Aquest edifici ha estat escenari de milers de moments que molts montblanquins i montblanquines guarden ara a la seva memòria. Ha format part de la imatge de Montblanc, de fet, durant més de 50 anys.   

L'hotel es va construir l'any 1967, quan el turisme encara era poc present a Montblanc. Va ser, de fet, el primer gran hotel de la vila. Situat estratègicament a la carretera, era lloc de pas de molta gent. 

L'Adela Padreny i la seva família van venir d'Andorra a Montblanc per construir l'establiment. Descendents de Sarral, després de viure molts anys al país dels Pirineus, on també tenien un negoci a l'hostaleria, van decidir que Montblanc era un bon lloc per fer-hi un hotel. 

L'edifici, molt singular per la seva façana de totxana, disposava de seixanta habitacions i uns grans menjadors per fer-hi celebracions. De fet, l'hotel ha estat testimoni de moments importants de moltes famílies, ja que durant molts anys s'hi van celebrar casaments, batejos, comunions, així com centenars d'actes de la vida social de Montblanc. El primer casament, de fet, es va fer quan l'hotel encara no estava acabat.

La família Padreny van ser propietaris de l'hotel fins l'any 1981, quan va canviar de mans. Amb molt d'esforç, van fer tirar endavant un negoci turístic en un municipi encara poc explotat en aquest sentit. Ara, amb l'edifici a terra, l'Adela assegura que hi hauria fet un altre hotel. 

De l'hotel ara només en queda el record. En aquest solar s'hi començarà a executar un projecte impulsat per la Corporació Alimentària Guissona, amb la construcció de pisos, un restaurant i un supermercat del grup