El Monestir de Poblet homenatja Jaume I amb miquelets i dansaires valencians

El 2 de febrer es commemora el naixement del monarca. L'homenatge es va fer a Poblet, tomba reial del regne d'Aragó. A Montblanc es va homenatjar el coronel de l'any 1714, Francesc de Castellví.

Miquelets i dansaires valencians sortien de l’interior del Monestir de Poblet, tomba reial del regne d’Aragó, per dirigir-se a la capella de Sant Jordi, enguany, indret escollit per retre homenatge al rei Jaume I. Aquest dissabte/el 2 de febrer va fer 811 anys del naixement del monarca i, per primer cop, es va celebrar l’efemèride fora del recinte monàstic. Diferents agrupacions de cultura popular del País Valencià van commemorar el seu aniversari participant en l’homenatge.

Un cop finalitzat l’acte al Monestir de Poblet, la comitiva valenciana es va desplaçar fins Montblanc, on es va fer un nou homenatge, aquest cop a Francesc de Castellví i Obando, fill predilecte del municipi i coronel del setge de Barcelona l’any 1714.

La voluntat de totes les parts és consolidar aquests actes al llarg dels anys amb la participació d’entitats de tots els Països Catalans.