Dia de la Serra a les festes de Montblanc

La capital de la Conca de Barberà celebra avui el dia gran de l'agenda festiva., després de la nit en què els montblanquins han tret el seguici popular al carrer, a la desena edició del Beu les Bèsties. Ja aquest matí, gegants, nanos, bastoners i totes les bèsties han sortit a la plaça, després de la missa al Santuari de la Serra.

La nit més montblanquina omplia fins a la matinada carrers i places de la capital de la Conca, amb el 10è Beu les Bèsties, una sortida nocturna de tot el seguici popular de Montblanc, amb enguany la mulassa de Valls convidada. Un acte en què la cercavila fa diferents aturades en punts del nucli històric on es serveixen 4 begudes típiques dels Països Catalans i una beguda pròpia montblanquina. Ja de dia, la Festa Major ha viscut aquest matí els seus actes més tradicionals, com l'Eucaristia Solemne al Santuari de la Serra, que l'any passat era un dels epicentres de les festes extraordinàries. 

Després de la cerimònia religiosa, Gegants, Nanos, bastoners, mulasses, dracs, àligues i la cucafera, a més dels Torraires de Montblanc han fet l'habitual ballada del seguici fins a la plaça Major. Imatge que es repetirà durant aquest cap de setmana en una Festa Major on la cultura popular manté un especial protagonisme.