Creix un 4% el nombre de visitants a la Conca de Barberà durant el 2018

El turista de proximitat segueix sent qui més visita la comarca i, sobretot, el provinent de Barcelona, seguit de Tarragona. Concretament, el mercat català representa el 39%.

Els turistes procedents d'Europa també juguen un paper molt important. Representen el 31% dels visitants i estan encapçalats pels francesos. El turisme espanyol se situa en tercera posició i la principal destinació d'origen és el País Valencià.

La ubicació de l'oficina dins del monestir de Poblet seria un dels motius que explica aquest increment de visitants.

El perfil genèric de visitant de la Conca de Barberà seria un turista de proximitat, que fa una excursió d'un sol dia i s'allotja al seu lloc de procedència. La gran majoria fa la visita en parella i tenen una edat compresa entre els 40 i 65 anys. Totes aquestes dades ajuden a l'Oficina de Turisme a planificar els seus productes.

La majoria de persones que van passar durant el 2018 per l'Oficina comarcal de turisme van demanar informació del Monestir de Poblet. A més, també es van interessar per la Ruta del Cister, i altres temàtiques com els museus de l'Espluga, restaurants, cellers i senderisme.