El republicà Josep Andreu explica la seva participació a l'acte fundacional de la Crida Nacional

Ja havia anunciat el seu suport, però ara s'ha fet efectiu. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha participat aquesta setmana a la fundació de La Crida Nacional, el nou moviment independentista de Carles Puigdemont que busca la unitat del sobiranisme. Andreu, militant històric d'Esquerra República, mantindrà però la seva marca pròpia a les eleccions municipals.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va participar dissabte a Manresa a l'acte fundacional de La Crida Nacional, el moviment polític impulsat per Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sánchez. 

Andreu, històric militant d'Esquerra Republicana, hi va participar apel·lant a la unitat de l'independentisme. Assegura que a Montblanc es presentarà a les eleccions amb Agrupament Catalanista, que suma per Esquerra. Però creu que La Crida pot ser una bona eina per eleccions com les europees, com va va avançar en una entrevista a TAC12.

El batlle montblanquí va comunicar la seva decisió de participar a l'acte de la Crida a la direcció d'Esquerra i assegura que, tot i que no van aplaudir la seva decisió, tampoc li van dir que no ho fes. 

Josep Andreu assegura que Europa ha de rebre un missatge d'unitat, necessari per poder treure de la presó als polítics i que els que estan a l'exili puguin tornar a Catalunya.