Montblanc celebra dissabte una trobada divulgativa sobre Joan Poblet i Teixidó

El simposi coincideix amb el centenari de la seva mort. Advocat, historiador i escriptor, Poblet i Teixidó va ser una de les grans figures dels primers anys del segle XX a la capital de la Conca de Barberà.

Va promoure diverses publicacions escrites, com el setmanari Conca de Barbarà o la Gazeta de la Conca, a més de col·laborar amb desenes de publicacions. Però sobretot va ser un gran defensor de l'associacionisme agrari a la Conca de Barberà. Creia que l'agricultura només podria progressar fugint dels individualismes, per superar així els estralls que va provocar la fil·loxera a la comarca.

Aquest simposi, que se celebra en el marc dels actes dels 35 anys de l'Arxiu Comarcal de la Conca, ha de servir per posar en valor la seva figura i el seu llegat, potser un dels més oblidats de la història recent de la vila.

La jornada arriba tot just uns die després de que el passat 20 d'octubre es complissin 100 anys de la seva mort. El simposi tindrà lloc aquest dissabte a partir de 2/4 de 10 del matí a l'antic hospital de Santa Magdalena.