El clam per la llibertat marca una Acampada Jove amb 31.000 assistents

 

Més de 31.000 persones ha aplegat aquest any l'Acampada Jove, sota el clam de llibertat pels presos polítics i exiliats. Aquest any el Festival, que celebrava 10 edicions a Montblanc, ha unit més que mai l'aposta per la música del país i amb contingut social, i la reivindicació i la lluita per les llibertats.

Aquest ha estat el clam de l'Acampada Jove, la primera amb els líders republicans presos o a l'exili. Sense Oriol Junqueras, el president d'Esquerra que cada any encapçalava l'acte polític del Festival. Aquest cop, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el substituïa a l'escenari de la plaça Major de Montblanc, just després de rebre una trucada de Junqueras des de la presó.

A l'acte també hi va participar la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, que havia estat responsable de comunicació de l'Acampada Jove, i l'alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu, qui va fer una crida a la unitat de l'independentisme.

Al matí, diferents diputats i dirigents republicans van visitar l'Acampada Jove, i van participar en una xerrada a la carpa República, dins el recinte del Festival, amb la participació dels acampats. Enguany han estat 31.000 els joves procedents d'arreu del país que han participat a l'Acampada Jove. De nit, als concerts de grups com La Raíz, Txarango, Auxili, Doctor Prats o Els Catarres, els més multitudinaris. També noves apostes com Koers, que s'estrenaven a l'Acampada. De dia, moment per al descans vora la muralla, o a la zona d'acampada.