La prova de recollida porta a porta a Montblanc començarà l'1 d'octubre

 

L'Ajuntament de Montblanc ja ha anunciat la data en què els veïns del nucli antic recuperaran el sistema de recollida de brossa porta a porta, però aquest cop de forma selectiva. Es tancaran les illes de contenidors soterrats com a prova pilot a la comarca. El Ple ja ho va aprovar el març i aquest dimecres va ratificar el conveni perquè s'apliqui a partir de l'1 d'octubre.

Així ho estableix el conveni aprovat aquest dimecres al Ple Municipal, en acord amb el Consell Comarcal, que vol fer créixer la recollida més enllà del 50% actual que situa la Conca al sisè lloc de Catalunya. Ajuntament i Consell destinaran prop de 50.000 euros a la contractació de dos operaris que recolliran els cubells diàriament.

L'oposició hi va donar suport malgrat les diferències de la CUP perquè la prova pilot es faci a Montblanc i no a un municipi més petit. El PDecat i la FIC van demanar que es doni una informació complerta als veïns. 

El punt més discrepant del Ple va ser la modificació de crèdit per canviar algunes partides, reduint les despeses 218.798 euros, amb una reducció de 50.000 euros per la de reforma de carrers i voreres, fet que no va agradar a l'oposició.

El Ple també va aprovar, 5 mocions relacionades amb el conflicte polític entre Catalunya i Espanya proposades per la CUP, dos d'elles consensuades per tots els grups, contra l'acusació de 9 mestres de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i de suport a les persones encausades, dues de la Conca, per la vaga del 8N. Per unanimitat es va aprovar una moció contra la sentència de la Manada i el sistema judicial espanyol, i una altra en rebuig a la violència policial. La FIC es va abstenir a la moció de suport als Comitès de Defensa de la República.