Les sardanes impregnaran les Festes de Sant Maties de Montblanc

Les festes de Montblanc s'han impregnat aquest any de la tradició sardanista, i per Sant Maties no hi faltaran actes relacionats amb aquesta dansa. Després de la Setmana Medieval, Montblanc prepara ara la seva Festa Major de Primavera, la setmana vinent, amb diverses activitats.

Destaca el concert de Joan Miquel Oliver, el divendres 11 de maig a la nit, o el de Cris Juanico amb cobla el dissabte dia 12, un acte que s'emmarca en Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya 2018. En aquest sentit, el cartell també reflexa aquesta capitalitat, i durant les festes hi haurà actes diversos amb la sardana com a protagonista.

Diumenge dia 13, per exemple, els gegants participants a la trobada gegantera faran una gran sardana. Destaca també la timbalada dels Dimonis de Montblanc el dissabte 12 o una festa holly per recaptar fons per la Casa dels Xuklis el diumenge 13. En el marc de les festes també arrencarà una nova edició de la mostra de tatre amateur, que el grup de teatre Fila Zero de Montblanc ha organitzat per intentar rellançar també el seu projecte tetral. S'han programat cinc sessions de teatre que es faran diversos diumenges de maig a juny.