Montblanc tanca la Setmana Medieval amb un emotiu homenatge a Jordi Cuixart

 

El lliurament de l'espasa a Jordi Cuixart ha estat l'acte més emotiu d'aquesta setmana medieval. La recollia la seva companya, Txell Bonet, just després de la representació de les Corts Catalanes de 1414 a l'església de Santa Maria. Un acte durant el qual, casualment, Txell Bonet va rebre la trucada de Jordi Cuixart des de la presó. La seva companya va agraïr el reconeixement en nom del president d'Òmnium Cultural. Abans de l'acte a Santa Maria, Txell Bonet i la resta d'autoritats van ser rebudes a l'Ajuntament. 

L'acte més multitudinari del segon cap de setmana ha estat el Torneig Medieval Nocturn, a la muralla de Santa Tecla, un espectacle de justes i lluites amb cavalls entre les cases nobles i els soldats nazarins del regne de Granada. La pluja fina que hi queia va obligar als espectadors a seguir l'espectacle amb paraigua.

De fet, tot el cap de setmana ha estat marcat per la pluja, que tot i així, no ha obligat a suspendre cap acte, com el dedicat a la Capitalitat de la Sardana 2018, títol que ostenta Montblanc aquest any. I per celebrar-ho, les habituals danses de la Setmana Medieval omplien dissabte la plaça de Sant Francesc per tal de fer un agermanament amb les sardanes i els balls populars catalans.

Molt a prop, la novetat d'aquest any, el Campament de Poble, ha rebut durant tota la Setmana Medieval milers de visitants que han pogut veure de prop la vida dels pagesos de l'edat mitjana en unes cabanes instal·lades a tocar de la Muralla de Sant Jordi. L'objectiu és que l'any vinent l'ambient dels pagesos es pugui estendre per tota la vila medieval.