Montblanc reduirà el risc d'inundació de la zona que ha d'acollir el futur CAP

L’Agència Catalana de l’Aigua proposa ampliar la llera del Torrent de la Pasquala fins arribar als 3 metres i mig d’amplada en una actuació que afectarà a gairebé quilòmetre i mig del seu curs.

L’actuació es realitzaria al tram urbà del torrent, des de les vinyes de Mas Foraster fins a l’antiga N-240. És la solució que planteja l’ACA per reduir el risc d’inundació per avingudes extraordinàries després d’haver-ne descartat d’altres com la construcció de dics de contenció o basses de laminació, que tenien un major impacte ambiental o més dificultats tècniques.

PERMETRÀ LA FUTURA URBANITZACIÓ

L’estudi conclou que amb l’augment estimat de la capacitat del torrent es reduirà l’àrea d’afecció per inundació i permetrà retirar l’etiqueta de zona inundable a part dels terrenys de la Batedora on l’Ajuntament preveu desenvolupar un pla urbanístic que inclou la construcció del futur CAP.

El cost de la intervenció projectada supera el milió d’euros. El consistori confia que sigui l’ACA qui aporti el finançament, però també és conscient que part de la intervenció, que inclou la demolició d’estructures transversals i redimensió de passos de vianants i vehicles, l’haurà d’assumir l’Ajuntament. Tot i això, l’obra és prioritària.

De forma paral·lela, l’Ajuntament també treballa ja en temes administratius de reparcel·lació de la zona de la Batedora per avançar en el projecte urbanístic de l’espai.