Compte enrere perquè comenci a construir-se el nou Arxiu Comarcal

El nou Arxiu Comarcal de la Conca comença a ser una realitat. L'Ajuntament de Montblanc ja ha adjudicat la redacció del projecte, que ha d'estar fet en un termini de tres mesos i amb un pressupost de 240.000 euros, finançats pel departament de Cultura de la Generalitat. El nou arxiu s'ubicarà als terrenys que l'Ajuntament va comprar l'any 2022 per cedir a la Generalitat. 

El govern local destaca que l'empresa que ha guanyat la licitació és qui va presentar un projecte més integrat a l'entorn. L'edifici tindrà una superfície de 1.200 metres quadrats útils i serà sostenible. 

L'actual arxiu, ubicat a l'antic hospital de Santa Magdalena des de la seva creació fa 40 anys, fa anys que es va quedar petit. El nou edifici comptarà amb nous dipòsits que incrementaran l'espai per a fons documental en un 15%. La passada legislatura es van iniciar els tràmits per al futur arxiu, però l'actual govern reivindica la feina feta perquè sigui una realitat. 

Aquesta setmana s'han dut a terme les cates arqueològiques, que han acabat sense cap troballa. Després de l'estiu, amb el projecte ja redactat, es farà la licitació de les obres, que tindran un cost superior als 2 milions d'euros. L'Ajuntament espera que els treballs, que financia la Generalitat, puguin començar a principis del 2025.