Montblanc recupera els gegants Maties i Montserrat

Els gegants Maties i Montserrat de Montblanc han tornat a sortir al carrer. Els Amics dels Gegants de Montblanc han celebrat el seu trentè aniversari recuperant els seus primers elements festius.

Els dos gegants van focalitzar l’atenció de la 29a trobada de gegants i bestiari impulsada per l'entitat local. Una trobada que va aplegar fins a quinze elements festius i colles geganteres, que van recórrer el centre històric des de la plaça de Sant Francesc fins a la plaça Major.

Una plaça Major que també, com és habitual, s’ha convertit en el principal escenari dels actes més tradicionals de les fires de Sant Maties. En aquest espai s’hi ha pogut veure tot el seguici festiu, petit i gran, de la Vila Ducal en acció coincidint amb la jornada central de la celebració.

Drac, Mulassa, Àliga, Cucafera, Nanos, Gegants, balls de Bastons i Gitanes, i Torraires de Montblanc van participar de la cercavila festiva i balls de lluïment, dissabte. Ja diumenge, i abans de la diada castellera, el protagonisme va recaure amb l’actual Ball de Bastons de Montblanc que, per cinquena vegada, va realitzar ballant el Tomb a la Muralla.