Montblanc es vesteix medieval amb un cant a l'amor lliure

Com a mostra del seu amor, Sant Jordi va entregar una rosa a la Princesa amb un gest que marcaria la tradició del 23 d'abril a casa nostra. Amb aquest gest, que es va tornar a escenificar aquest diumenge a l'escenari del Foradot de Montblanc, roses, i també llibres, ja regnen a la vila. En un acte ple de color i balls, una rosa personificada reivindicava l'amor lliure i divers i convidava el públic multitudinari a expressar-lo en totes les seves facetes i durant tot l'any.

És el plantejament narratiu d'una Setmana Medieval que va començar divendres amb l'entrega de la primera rosa del país, a càrrec del periodista i escriptor Espartac Peran durant l'acte inaugural de la37a edició.

T'has perdut la Llegenda? Aquí la pots veure

Durant 10 dies, la Llegenda de Sant Jordi es viurà al màxim exponent, i per això no podia faltar la invocació d'una de les figures centrals com el Drac i les forces del mal que l'acompanyen. Enguany, l'espectacle Dracum Nocte i els quatre elements es va viure el mateix divendres al vespre amb una història que va arribar a les 25 edicions amb una renovació de la proposta i també dels personatges.

MONÇÄO, LA VILA PORTUGUESA QUE TAMBÉ CELEBRA SANT JORDI

De bon matí, el dissabte arrencava des de la Casa de la Vila. Els protagonistes de la recepció oficial van ser els representants de la 'Festa de la Coca', la fórmula festiva de Sant Jordi a la ciutat portuguesa de Monçäo. Aquesta rebuda era l'avantsala d'un ple medieval que va nomenar fill predilecte a títol pòstum el montblanquí Maties Vives March. L'economista, advocat i polític català, que va ser diputat al Parlament i regidor a l'Ajuntament de Montblanc, va morir el juny de l'any passat als 70 anys. És el primer cap de setmana d'una festa medieval que crida l'atenció milers de persones, curioses per impregnar-se de l'ambient de l'època.