Els veïns de Lilla no defalleixen i tornen a tallar el túnel

Nova mobilització dels veïns de Lilla, que continuen reclamant les indemnitzacions per arreglar les esquerdes de les seves cases, aparegudes a causa de les obres de l'A-27.

Aquest dilluns han tallat la carretera d'entrada i sortida del túnel del Coll de Lilla. Ho han fet una quinzena de veïns de la pedania, amb talls intermitents cada cinc minuts.

De moment ho faran els pròxims tres dilluns, de 9 a 11 del matí, i no descarten allargar-ho. Un dels objectius és que els talls acabin afectant els camions que van i venen del Port de Tarragona amb l'esperança que el Port també intercedeixi per aconseguir les indemnitzacions.

SENSE NOTÍCIES DEL GOVERN

Fa pocs dies, per Setmana Santa, ja es va fer un tall de carretera. Des de llavors, però, ni el Ministeri de Transports ni la subdelegació del Govern han donat explicacions del perquè no es paguen els diners pactats. L'alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, destaca que l'únic que hi ha ara sobre la taula és una reunió amb el subdelegat passat el 15 de maig.

El Ministeri, just abans d'inaugurar el túnel del Coll de Lilla el passat mes d'octubre, va prometre que els veïns cobrarien a finals del 2023. Després es va dir que seria a finals de febrer. Dos mesos després, continuen sense cobrar i sense notícies de quan ho rebran.