Joan Vizcarra il·lustra els 30 anys dels Amics dels Gegants de Montblanc

Els gegants de Montblanc arribaran als seus 30 anys al més estil montblanquí. El caricaturista de la Conca de Barberà Joan Vizcarra ha dibuixat els cinc gegants, la mulassa i la mulasseta en una imatge que il·lustrarà el trentè aniversari dels Amics dels Gegants de Montblanc. L'artista destaca les seves ganes d'implicar-se en els encàrrecs culturals del municipi.

La programació especial per l’aniversari de l’entitat tindrà com a acte central la trobada gegantera, que per a l’ocasió ha convidat més de 50 peces de la imatgeria festiva del país i inclourà també participants vinguts de més enllà del territori català. Tot plegat passarà el cap de setmana del 18 i 19 de maig, coincidint amb les festes de Sant Maties.

MATIES I MONTSERRAT, GAIREBÉ A PUNT

L’aniversari rodó dels gegants i el bestiari montblanquí servirà a més per reincorporar els gegants Maties i Montserrat després d’un procés de restauració. Són els primers elements que van integrar l’entitat i ara tornaran a resplendir al costat dels Veguers, Pere Berenguer de Vilafranca, Arsenda i Bertran, i de la mulassa i la mulasseta.