Montblanc manté les contribucions especials per a la urbanització del carrer Senan

L’Ajuntament de Montblanc tirarà endavant amb l’aplicació de contribucions especials per l’execució del projecte d’urbanització del carrer Senan. El consistori ha aprovat en l’últim plenari la desestimació dels 42 recursos de reposició presentats per veïns de la zona afectada, contraris a l’aplicació d’aquesta mesura després de l’aprovació de la mateixa el passat mes d’octubre. El projecte està pressupostat en 371.000 euros, la meitat dels quals els haurien de suportar els veïns, després que l’Ajuntament rebaixés el tant per cent previst inicialment com a contribució especial. Precisament, la minimització de l’aportació veïnal ha contribuït a la complicitat de la FIC, que va votar a favor de la desestimació dels recursos, i també del PDeCAT, que s’hi va abstenir. La CUP, per la seva banda va arrecerar-se en la disconformitat dels veïns davant la mesura per mantenir el seu vot contrari a la proposta.

Desestimats els recursos, als veïns només els queda ara la possibilitat de presentar un contenciós administratiu. Un pas que d’efectuar-se retardaria la implementació del projecte, tenint en compte que l’alcalde ja ha advertit que no s’urbanitzarà el carrer fins que no es resolguin tots els contenciosos.

Carrer Senan a banda, el ple també va servir per aprovar una modificació de pressupost a la baixa per adequar els comptes a les subvencions que preveu rebre l’Ajuntament i també per anunciar l’aprovació dels permisos d’obres per executar la primera fase d’urbanització del polígon Cimalsa, 33 de les 97 hectàrees del terreny. L’alcalde va vincular però l’execució de la urbanització a la confirmació d’empreses interessades a instal·lar-s’hi.