Montblanc actualitza l'ordenança de tinença d'animals

L'Ajuntament de Montblanc podrà sancionar amb fins a 20.000 euros les males pràctiques relacionades amb la tinença d'animals. El consistori ha aprovat en un ple de tràmit la nova ordenança que recull la majoria de punts de la nova llei estatal.

Estableix, entre d'altres, la necessitat de censar els animals i de contractar una assegurança de responsabilitat civil, però també endureix altres qüestions. La nova normativa estableix tres tipus de sancions: lleus, greus i molt greus.

CASTIGAR LES MALES PRÀCTIQUES

Per exemple, no retirar els excrements o netejar els orins de la via pública es considera una falta greu i pot comportar multes de 400 a 2.000 euros. El mateix per portar els gossos deslligats. Les sancions lleus es poden penalitzar amb 100 i fins a 400 euros. En aquest calaix hi trobaríem el fet d'alimentar animals a la via pública. Finalment, la categoria de faltes molt greus pot arribar a costar 20.000 euros per als infractors. Es recullen males pràctiques com tenir gossos perillosos sense censar i maltractar o abandonar els animals.

Justament, el regidor Gerard Ferré va protagonitzar el principal enfrontament amb l'oposició. El va encetar l'exalcalde Josep Andreu, qui li retreia haver-se penjat les medalles de la restauració de l'església del poble vell de Prenafeta.