El conseller promet solucions per l'augment de trànsit al túnel del Coll de Lilla

L'increment de trànsit previst amb la posada en marxa del túnel del Coll de Lilla és un dels temes que més preocupa a l'Ajuntament de Montblanc en matèria de seguretat. El fet que l'enllaç de l'A-27 amb l'AP2 no estigui fet, fa preveure problemes de trànsit, sobretot a l'estiu. La seguretat viària és el principal tema que s'ha abordat a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Montblanc, que s'ha fet aquest dimecres, presidida pel conseller d'Interior Joan Ignasi Elena. 

Als problemes de trànsit que ja presenta la C-14, se li sumaran ara els de l'A-27, que quan arriba a Lilla té un sol carril. L'Ajuntament ha demanat al Departament d'Interior que s'hi destinin esforços mentre les obres no estiguin acabades.

NOUS AGENTS

El conseller d'Interior ha assegurat que reforçaran l'àrea de trànsit dels Mossos d'Esquadra a Montblanc amb nous agents de cara al 2024. Ha destacat que els darrers tres anys s'hi han incorporat 13 nous agents. El conseller destaca que s'adoptaran mesures per mitigar els previsibles problemes de trànsit. 

DELICTES A MONTBLANC

Més enllà del trànsit, la Junta Local de Seguretat ha posat sobre la taula les xifres de delictes. Ajuntament i Generalitat han destacat que és un poble segur.

A Montblanc hi ha una mitjana de 60 delictes per cada 1000 habitants, situant-la per sota de la mitjana catalana. Destaquen les estafes, que representa el 25,6% dels delictes, amb un increment del 27% respecte a l'any passat. Les dades destaquen també que, fruit de l'increment d'agents, han augmentat un 15% les detencions.