Montblanc comença la rehabilitació del jutjat de pau

Les obres per rehabilitar l'edifici del jutjat de Montblanc ja estan en marxa. Tenen un pressupost de poc més d'1 milió d'euros, el 85% dels quals és finançat pel govern espanyol. L'objectiu de les obres és rehabilitar l'edifici, de més de 130 anys d'història, que estava en molt mal estat.

La principal actuació es farà a la teulada, que estava en molt males condicions. També es faran espais més funcionals i aprofitant la llum natural. Amb una altra subvenció s'ha complementat el projecte per poder-hi instal·lar plaques solars i un sistema de climatització per aerotèrmia. Les obres, de fet, permetran aïllar tèrmicament l'edifici i fer-lo més eficient energèticament.

La primera planta es continuarà destinant al jutjat i al registre civil, mentre que a la planta baixa i segona planta s'hi faran nous despatxos.

NOUS SERVEIS

L'equip de govern està ara estudiant quins serveis s'instal·laran en aquests nous despatxos. Les obres també contemplen la instal·lació d'un ascensor, una rampa i nous lavabos adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Mentre durin els treballs, que tenen un termini d'execució de 10 mesos, el jutjat i el registre civil s'han traslladat al Casal d'Entitats de Montblanc, on continuaran prestant el seu servei.