L’alcalde de Montblanc es querella contra Foment per la paralització de les obres de l'A-27

L’alcalde de Montblanc ha presentat una querella als jutjats contra els màxims responsables de carreteres de l’Estat. El motiu, la paralització de les obres del coll de Lilla de l’autovia A-27.

L’alcalde de Montblanc ha presentat la querella acompanyat d’un dels regidors del l’equip de govern del municipi, Jordi Albalat, i de l’advocat que els representa. Denuncia la paralització de les obres de l’autovia A-27 al seu pas pel Coll de Lilla i culpa directament els màxims responsables de carreteres de Foment: en concret, Lluís Bonet, de la demarcació de carreteres de l’estat a Catalunya, i Ramon Juanola, cap d’àrea de projectes del Ministeri. L’alcalde recorda el retard de les obres i el fet que l’actual alternativa a l’autovia, la nacional 240 és una carretera amb una elevada accidentalitat.

L’alcalde també ha entregat als jutjats un estudi que vincula l’alta sinistralitat amb l’estat de la xarxa viària. Tant la C-14 com la N-240 han registrat durant els últims dies accidents de trànsit mortals.  

Aquesta querella és un pas més en la reivindicació del territori per reclamar la finalització de les obres de l’autovia A-27.