Montblanc redefineix el projecte de l'àmbit del Pont Vell

L’Ajuntament de Montblanc ha decidit redefinir el projecte d’intervenció a l’entorn del Pont Vell i deixar sense efecte la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana en aquest àmbit, que el plenari montblanquí va aprovar en el ple del passat mes de març. Arran de les al·legacions, la inclusió de canvis substancials en el projecte, han motivat la seva suspensió. En aquest sentit, en l’últim plenari del consistori montblanquí, la corporació ha reformulat el projecte aprovant inicialment una nova modificació del pla urbanístic de la zona i iniciant d’aquesta forma, un nou procés de planificació d’un àmbit de 8.000 metres quadrats que s’ha de convertit en el projecte referent de la legislatura actual. A banda de destacar la importància de recuperar l’espai, l’alcalde ha aprofitat per demanar consens i implicació.

Des de l’oposició, -FIC i CUP han votat en contra del projecte i PDeCAT s’hi ha abstingut- han centrat les crítiques en el cost de la intervenció, que entre adquisicions de finques i el desenvolupament del projecte podria enfilar-se fins al milió i mig d’euros; cost que l’alcalde ha minimitzat assegurant que aprofitaran subvencions i ajuts d’altres administracions per finançar part del projecte. PDeCAT ha reclamat poder incidir en un projecte que defineixen com a personalista, igual que la CUP, que ha recordat que el principal valedor del mateix és el partit de govern, al temps que ha advertit que el projecte no té en compte les peculiaritats de l’espai fluvial on s’ubica el Pont Vell.

A banda de la modificació del projecte urbanístic de l’entorn del Pont Vell, el ple de Montblanc també ha servit per aprovar el plànol de delimitació de les mesures de prevenció dels incendis forestals al municipi.