L'exèrcit retira el pont provisional del Bolovi, a Montblanc

L'exèrcit espanyol ja ha iniciat el desmuntatge del pont provisional que van instal·lar l'any 2020 a Montblanc. L'operativa ha començat avui amb una cinquantena d'efectius que s'han desplaçat fins a la Conca de Barberà i hi seran durant tota la setmana.

Els militars han arribat des de Sarragossa per desmuntar el pont Balley que van col·locar després de la riuada i que durant tres anys ha permès creuar el riu fins a l'empresa Crusvi, que és una incubadora d'ous. El desmuntatge ha començat quan el pont definitiu ja ha acabat de construir-se. De fet, ja està plenament operatiu.

EL PONT HA SERVIT ELS DARRERS 3 ANYS

La riuada de la nit del 22 d'octubre del 2019 es va endur, literalment, el pont del Bolovi, situat al límit del terme municipal de Montblanc, tocant ja amb el de l'Espluga. La infraestructura va quedar feta miques i la nau de la incubadora d'ous Crusvi va quedar aïllada.

En el primer moment, es va intentar eixamplar el camí des de l'Espluga, però no era una bona alternativa per als camions. Per això, ja en plena pandèmia, des de l'Ajuntament de Montblanc es va requerir ajuda a l'Estat i aquest es va comprometre a mobilitzar l'exèrcit per construir un nou pont.

MUNTATGE EN PLENA PANDÈMIA

Durant el mes de març, 4 mesos després de l'aiguat, el consistori va facilitar un pas alternatiu, creuant el riu, per facilitar l'accés dels vehicles. Ja a l'abril, més d'una cinquantena d'efectius de l'exèrcit espanyol es van desplegar a la Conca de Barberà per habilitar un pont provisional. Una setmana després la connexió ja era una realitat i ha estat operativa fins ara permetent l'accés a l'empresa i també a alguns masos pròxims. Els darrers mesos, en paral·lel, l'Ajuntament de Montblanc ha estat construint el pont definitiu. Les obres van començar el febrer i ha superat els 600.000 euros d'inversió.