Mateixes cares, diferents candidatures a Montblanc

 

Matí tranquil i sense incidències a l'únic col·legi electoral de Montblanc. A la capital de la Conca avui els seus veïns escullen quina de les cinc formacions volen que governi durant els pròxims quatre anys. El canvi està assegurat, i no precisament pels noms propis que omplen les llistes, sinó pels partits a qui aquests representen.

Esquerra retorna al municipi després de 20 anys sense acudir a uns comicis sota la seva marca. El seu alcaldable, Oriol Pallissó, ha volgut fer una crida a la participació després de votar acompanyat d'altres membres de la candidatura i un dels seus fills.

Tots els candidats a aconseguir la bara d'alcalde han coincidit en apel·lar als seus veïns perquè acudeixin a les urnes en massa. També ho ha fet el fins ara alcalde Josep Andreu, qui desitja revalidar l'alcaldia, aquesta vegada, però, sota una marca de nova creació, Montblanc Progressa.

I, és que, històricament Montblanc ha arribat de mitjana al 60% de participació. En els darrers comicis municipals la xifra va arribar gairebé al 70%. Una bona dada, segons l'alcaldable de Junts, Marc Vinya, ja que assegura que només d'aquesta manera el saló de plens s'assemblarà a la realitat del seu municipi.

Els socialistes també esperen que bona part dels seus veïns exerceixin el seu dret a vot. Els de Juanma Cabello confien estar presents a l'Ajuntament montblanquí durant els pròxims quatre anys i això, diuen, només ho aconseguiran si el veïnat els fa confiança.

Prop de 5.350 veïns de la capital de la Conca de Barberà estan cridats avui a les urnes. Tot plegat en unes eleccions municipals en què creix, almenys, el nombre de partits que han presentat candidatura.