Marià Gomis s'aparta de la secretaria de l'Ajuntament de Montblanc

Marià Gomis deixarà d'exercir com a secretari a l'Ajuntament de Montblanc a partir del 16 de març i delegarà les seves funcions al tècnic en Administració General de l’ens municipal. Dijous, quan es va anunciar que seria el número 2 de Montblanc Progressa, va assegurar que s'agafaria vacances durant la campanya electoral per no interferir en les seves funcions.

La qüestió és que els dos partits de l'oposició, Junts per Montblanc i Esquerra Republicana, van sortir al pas per criticar el fixatge per la llista de l'actual alcalde, Josep Andreu, assegurant que era incompatible amb el càrrec de secretari. Els dos grups municipals n'exigien la seva dimissió immediata, abans dels comicis, perquè consideren que no podria ser imparcial i no seria ni ètic ni transparent que el màxim garant jurídic del consistori continués exercint les seves funcions.

El ple extraordinari que demanaven els dos partits, en principi, ja no serà necessari perquè Marià Gomis ha precipitat la seva decisió i a finals de la setmana vinent deixarà les seves funcions. Abans, l'Ajuntament comunica que haurà de realitzar el traspàs de les funcions tècniques i jurídiques pròpies a la persona que ocuparà accidentalment la secretaria.