×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Montblanc envoltarà la muralla durant la celebració de la Capital de la Sardana 2018

Montblanc es proclamarà el 17 de març capital de la Sardana 2018. I ho farà amb una jornada d’activitats populars i institucionals que serà el preàmbul d’un any sencer dedicat a la dansa més popular de Catalunya.

Montblanc ja té a punt el programa d'actes de la capitalitat de la sardana de Catalunya 2018.

El tret de sortida oficial serà el proper dissabte 17 de març, que serà quan es faci la proclamació amb un dia carregat d'activitats. D'entre aquestes, destaca l'estrena de la sardana de Montblanc o la inauguració d'un monument dedicat a la sardana.

L'objectiu dels organitzadors és impregnar el calendari festiu montblanquí de la tradició sardanista. Així, durant tot l'any es faran actes en el marc de les diverses festes de la vila. Destaca una trobada de gegants que ballaran una sardana, un acte durant la Setmana Medieval o l'encerclament de la muralla durant l'Acampada Jove. També destaca un concert de Roger Mas amb la cobla Sant Jordi per la festa major.

Montblanc serà el cinquè municipi català en assolir la capitalitat de la sardana. En altres pobles i ciutats, ostentar aquest títol ha permès recuperar la tradició sardanista i donar-la a conèixer a tota la població.

La capital de la Conca de Barberà té una llarga tradició sardanista, sempre lligada a la història del Museu Arxiu. L'aplec sardanista és l'acte més tradicional del calendari sardanista de la vila i esperen que aquest 2018 serveixi per donar a conèixer la dansa a la gent més jove.

La imatge gràfica de la capital de la sardana ha estat creada pel montblanquí Isaac Ballesté i consta de diversos cartells que junts formen una sardana, ubicada a diversos llocs de Montblanc on enguany s'hi faran actes. Les activitats s'allargan fins al març del 2019, quan Perpinyà agafarà el relleu de Montblanc.