La Guàrdia dels Prats comença el procés per esdevenir EMD

La Guàrdia dels Prats ha iniciat els tràmits per convertir-se en una Entitat Municipal Descentralitzada. El primer pas engegat per aquesta pedania de Montblanc ha estat crear una comissió per estudiar aquesta possibilitat i han començat també a recollir signatures per conèixer si és l'opció majoritària dels veïns de La Guàrdia.

Creuen que convertir-se en una EMD, un rang superior al de pedania, els donarà més independència i els permetrà decidir sobre el seu municipi.

La comissió assegura que la pedania es troba molt desatesa per part de l'Ajuntament de Montblanc. Reclamen una millora dels carrers principals així com una neteja i millor manteniment del municipi.

Creuen que ser una EMD els donarà més poder de decisió. Asseguren que tenir un alcalde pedani no és suficient.

L'AJUNTAMENT, DISPOSAT A ESCOLTAR

L'Ajuntament de Montblanc assegura que, oficialment, encara no han rebut la petició dels veïns de La Guàrdia. Diuen que si aquesta és la seva opció, tot i que ho veuen molt complicat, els donaran suport.

Des del consistori, d'altra banda, asseguren que ja estan treballant a millorar els carrers, però falten subvencions per finançar-ho.

RECOLLIDA DE SIGNATURES

Actualment, unes 220 persones estan empadronades a La Guàrdia dels Prats. La comissió espera recollir signatures que donin suport a la iniciativa per començar a negociar amb l'Ajuntament de Montblanc.