Montblanc proposa instal·lar un semàfor que acabi amb el problema de la rotonda



La nova rotonda situada al centre de Montblanc compleix la normativa i s'ha habilitat seguint un projecte del servei català de trànsit. Tot i això, genera problemes. En especial, complica l'entrada i sortida de mercaderies d'una empresa situada en aquest punt.

De fet, els vehicles pesants que hi entren han de cometre una infracció i fer la rotonda al revés per accedir a les instal·lacions. Per evitar això l'Ajuntament de Montblanc ja ha demanat a Trànsit la col·locació d'un semàfor a la zona que reguli aquest accés.

L'alcalde també va assegurar que en un futur aquesta dificultat desapareixerà, ja que l'empresa s'ha interessat per una parcel·la al polígon del pla parcial número 8, que s'ha de desenvolupar.

D'altra banda, l'Ajuntament de Montblanc ha desencallat el projecte de construcció del nou edifici de l'Arxiu Comarcal. El consistori preveia adquirir part d'uns terrenys rústics, 1.000 metres quadrats, i requalificar-los com a equipament.

El departament d'Agricultura havia frenat l'operació perquè entenia que els 300 metres quadrats restants de terreny no podien quedar com a rústics. El propietari ha acceptat convertir-los en espai verd urbà i una vegada efectuat el canvi al planejament municipal ja es pot tirar endavant el projecte, retardat durant mig any per aquesta problemàtica.