El govern de Montblanc proposa una rebaixa de l'IBI

L'equip de govern de l'Ajuntament de Montblanc vol rebaixar l'IBI de cara al 2023. L'objectiu és que l'impost de béns immobles, que ara està al 0,96%, es baixi fins al 0,85%, com estava abans del 2020 quan es va augmentar.

En el seu moment, l'equip de govern va assegurar que l'augment era inevitable, i que així ho marcava el pla de sanejament. Ara, el mateix govern assegura que els ingressos extra de l'operació de Bonpreu al polígon de CIMALSA, uns 1,5 milions d'euros, permetrà rebaixar l'impost. Si s'aprova, es deixaran d'ingressar uns 300.000 euros i el contribuent pagarà un 11,46% menys.

L'alcalde convocarà a l'oposició la setmana vinent per començar a negociar. Espera que l'oposició hi voti a favor. Un no a la proposta ho veu una incongruència.

L'OPOSICIÓ, MOLESTA PER L'ANUNCI

L'equip de govern vol portar aquesta proposta al ple d'ordenances del mes d'octubre, i necessita el sí de l'oposició perquè tiri endavant. Tant Esquerra com Junts per Montblanc tenen voluntat de negociar, però lamenten haver conegut més detalls per la premsa. Anunciar la mesura abans de negociar ho veuen com una eina electoralista de l'equip de govern.

Tot plegat servirà també per començar a negociar uns nous pressupostos de cara al 2023. Aquest any l'ajuntament ha funcionat amb comptes prorrogats.