Montblanc viralitza el seu Carnaval amb una recreació de la legió espanyola

Fort impacte de la recreació de la legió espanyola desfilant per un dels municipis més independentistes del Camp de Tarragona, Montblanc.Tot ha estat fruit del Carnaval, però la confusió ha estat màxima per la fidelitat de la recreació amb els uniformes exactes de la legió, els himnes propis d'aquesta força militar, la creu i fins i tot un tanc de mides reals. L’any passat, aquesta comparsa ja va trencar motlles amb la seva recreació del seguici montblanquí, com a sàtira a les festes de la Serra i l'avaria del vehicle que portava la Verge. Van guanyar el Primer Premi, i per això els tocava fer l’animació d’obertura del Carnaval. 

Aquest cop han guanyat novament el primer premi amb la sàtira del procés polític català. Per Dijous Gras, un vídeo simulant el NoDo franquista ja va triomfar a les xarxes socials avisant del que passaria el cap de setmana. Després, difonien a Facebook les fotografies de Montblanc espanyolitzat tot i ser un dels municipis més independentistes del territori. Dissabte, la legió espanyola feia arribada a la vila ducal, amb tota cura de detalls, inclosa la recreació d'un tanc, gairebé real. La cabra de la legió i la interpretació de l'himne de la legió, cantat, i amb el pas del Sant Crist en plena plaça Major. 

Per sumar-hi elements, el Rei Carnesoltes apareixia aquest any caracteritzat com el mateix Generalíssimo -interpretat pel presentador de TAC12, Jordi Cartanyà- amb la Concubina vestida amb peineta i totes les gales. La sorpresa ha estat la viralització d'aquest fet que s'ha produït a les xarxes socials. La manca d'insults i d'ofenses a la unitat d’Espanya i el realisme de la recreació ha confós els internautes que han compartit el vídeo difós per una pàgina espanyolista, defensora del projecte de Tabàrnia. A mig matí d'aquest dilluns havien vist el vídeo prop de 300.000 persones, més de 8.000 l'havien compartit, i ja s'havien registrat milers de comentaris, molts dels quals de tendència unionista, felicitant els joves montblanquins per lluir els colors d'Espanya i un dels símbols de l'unionisme, la pròpia legió. De seguida molts montblanquins han intentat aclarir que es tractava d'una paròdia.

La comparsa, que no ha volgut fer declaracions públiques després dels resultats de la seva proposta, si que ha fet una última acció peculiar, aprofitant la viralització de la seva paròdia. Han posat a la venda el tanc a whalapop, al preu de 3.500 euros. Un Carnaval, a Montblanc però, que ha comptat amb una vintena de més de comparses, com la recreació dels pintors i quadres més famosos de la història, la colla Firània, amb cotxes de fireta, entre d’altres, en una rua que actualment acaba a la plaça de Sant Francesc on totes les colles fan la seva exhibició.